Home » » Susu Ibu Tak Cukup, Ibu Mertua marah bila baby kerap menangis

Susu Ibu Tak Cukup, Ibu Mertua marah bila baby kerap menangis

Assalammualaikum,


Dilema ibu yang sedang berpantang biasanya bila susu ibu tak cukup dan anak kerap menangis. Ditambah pula dengan tekanan dari orang sekeliling seperti ibu, ibu mertua malah suami sendiri. Bila lihat bayi menangis terus je anggap yang susu badan tu sikit sangat dan tidak cukup untuk baby. Mesti ibu rasa stress kan?

Jangan risau kalau ibu dalam 1-5 hari berpantang sebab susu yang sedikit itu cukup sebenarnya untuk baby kita. Perut dia kecil sahaja ibu-ibu. Kalau dia menangis, mungkin sebab nak biasakan diri dengan suasana luar dari rahim ibu.

Minggu kedua berpantang susu ibu masih kurang?


Ini ibu perlu risau la. Kalau minggu kedua masih kurang susu nya, ibu perlu ikhtiar kan sesuatu untuk tambah susu ibu tu. Mesti lah ibu-ibu semua nak usaha sekurang-kurangnya dapat menyusukan susu ibu sepenuhnya sampai baby 6 bulan. Kalau dapat teruskan sehingga 2 tahun lagi best.

Kalau susu ibu masih kurang, macammana nak sediakan stok yang mencukupi bila ibu dah mula masuk kerja lepas cuti pantang kan. 

Jadi macammana cara yang selamat untuk tambah susu ibu?

Ramai ibu-ibu yang mengamalkan Set Menyusu dan berjaya tambah susu ibu. Kalau dulu sekali pam hanya boleh dapat 2oz, selepas konsisten dengan Set Menyusu boleh dapat 8-12oz sekali pam. Best kan?

Dan yang paling penting sekali, Set Menyusu ni merupakan vitamin semulajadi dan meningkatkan tahap kesihatan ibu-ibu yang menggunakannya. Dan ianya juga sangat bagus untuk kecantikan kulit. Teruja kan?

Set kegemaran ibu berpantang, bagus untuk ibu pantang dan tambahkan susu ibu
Bayangkan ibu berjaya lengkapkan penyusuan susu ibu ni. Lagipun ianya sangat dituntut di dalam Islam. Untuk menyusukan anak sehingga umurnya 2 tahun. Jadi mestilah ibu-ibu kena ikhtiar sebaiknya kan. Jadi ikhtiar lah dengan set menyusu ini dan boleh whatsapp/sms saya di 6012-3807024 untuk dapatkan Set ini beserta konsultasi yang berterusan. Saya berpengalaman menyusukan 2 orang anak lengkap sehingga anak berumur 2 tahun. Semasa menyusukan anak pertama saya masih bekerja lagi, jadi tiada alasan ibu bekerja untuk menjayakan penyusuan susu ibu untuk anak tersayang kan.

Go breastfeeding 

0 comments:

Post a Comment

Thanks Lovelies