Home » , » Tips Elak Sembelit dan Buasir Semasa Hamil

Tips Elak Sembelit dan Buasir Semasa Hamil

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Sembelit dan buasir semasa hamil sangat lah tidak selesa. Siapa yang pernah mengalaminya pasti akan berasa sedikit trauma. Bila dapat tahu yang diri mengandung lagi tentulah gembira kan, tetapi bila teringatkan pengalaman lalu sembelit hingga berdarah, pasti berasa bimbang kan.

ubat sembelit yang selamat untuk ibu hamil


Tonton Pengalaman Sembelit Jiha di sini



Lagi Tips Elak Sembelit yang boleh anda amalkan

Tips Elak Sembelit

1. Bila rasa nak membuang tu datang, JANGAN TUNGGU. Terus menuju ke bilik air. Kalau tak boleh terbantut.

2. Walaupun rasa nak membuang tu tak datang sekalipun, ibu hamil atau berpantang kena juga duduk di mangkuk jamban dan cuba kosongkan usus kalau boleh.

3. Lebihkan sayuran dalam menu.

4. Kisar buah prune dan minum jusnya.

5. Makan orange sunkist.


Cara pantas, selamat dan sihat ELAK SEMBELIT

Ostematrix setiap hari dapat mengelakkan ibu hamil dan berpantang dari terkena bahana sembelit. Setiap pagi, ibu akan 'melawat' bilik air dan tidak perlu risau dengan najis yang keras macam batu itu lagi. Ostematrix membantu melembutkan najis agar proses membuang berjalan lebih lancar dan 'pain free'. 

Selain dari mengelak masalah sembelit, Ibu hamil dan berpantang patut ambil Ostematrix untuk memastikan bekalan kalsium yang cukup. Ianya juga bagus bagi mengelakkan kekejangan di betis dan kaki dan membentuk tulang yang sihat untuk ibu dan bayi.


Sekiranya nak mengelak dari bahana sembelit, 
Hubungi saya sekarang 
Najihah Razali
whatsapp : 0123807024
email : sitinajihah83@gmail.com
Facebook : Najihah Razali

0 comments:

Post a Comment

Thanks Lovelies