Running Events di Penang 2017

November 24, 2016

Assalammualaikum,

Jiha share list Running Event di Penang untuk 2017. Sebenarnya untuk rujukan sendiri. Nanti kalau ada lagi Jiha akan update. Jom start plan your running calendar hahahaha. Jiha dah register for CityWalk on the 1st Jan 2017. Hehehee jom sihat.

cool medal heh?


January
01 : City Walk | Beach Street, Penang | 5km
07 : Knock The Door Autism | Municipal Park, Penang | 4km, 8km
22 : Gelugor Power Run 2 | Kompleks Belia dan Sukan P. Pinang | 5km, 11km

February
26 : BM Tok'kun Hill (walk and run) Challenge | 6km
26 : Larian Perpaduan 2017 | Georgetown | 6.5km, 3km
26 : Jungle Run for VIP (Vision Impaired People | Georgetown | 10km, 6km, 4km
26 : Warrior 10km run & Obstacle Charity Challenge | Tg Tokong | 10km

March
5 : Hike for Happiness | Botanical Garden | 5km
25 : Great Eastern Viper Arena - Challenge the Dark | Batu Kawan Stadium, Penang | Obstacle Run | 7km + 15 obstacles |
25 : SORR Save Our Rainforest Race | Taman Negara Pulau Pinang |10km
25 : Earth Hour Penang Night Walk | 1st Avenue Mall | 5km

April
2 : Fit Penang Run | Taman Belia (Youth Park) | 10km, 5km
22 : Color Fund Run | Gelugor | 6km
23 : Penang International Trialthon & Dualthon | Teluk Bahang Dam | 

May
7 : BSG Property Race | The Galleria, Jalan Sultan Ahmad Shah | 17km, 7km
21 : Rock to Rock Run | Hard Rock Hotel | 10.2km, 3.8km
June

July

August

September

October

November
26 : Penang Bridge International Marathon | Penang Bridge (first bridge)

December

my 2016 medals, tak banyak sebab ada yang tak sempat register. I missed Penang Bridge Run huhuhuhu

Selain pakaian dan kasut lari yang sesuai, Jiha sangat pentingkan supplement sebelum berlari supaya larian lebih lancar, takde la pancit cepat sangat hehehe. Yang paling wajib ambil ialah Cinch Teamix dan Performance Drink. Ni untuk boost my metabolisme dan to keep me hydrated. All natural dan sangat bagus untuk Jiha yang sedang nak menguruskan berat badan. Selain tu, Jiha juga ambil Omega Guard selepas larian. Burn my fat please hehehe. Kalau nak tengok perjalanan Jiha turunkan berat badan, boleh follow Fanpage Jom Detox Kak . Dan kalau nak beli supplement di atas, boleh hubungi Jiha di 0123807024 (whatsapp)

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies