Sering tidak sihat tanda sistem imun lemah

February 15, 2017

Immune System badan kita memang canggih dan terbaik Allah ciptakan. 

Tapi kita lah kena maintain supaya badan dalam keadaan yang bagus kan. Betul tak?

Ada sejenis sel dalam badan kita iaitu Phagocytes. Sel ni dia bertindak sebagai 'Askar' la. Kalau ada je bendaasing iaitu Pathogen seperti 'bad proteins', virus, bacteria, parasites yang masuk dalam badan kita, 'Askar' ni akan kejar dan makan pathogen tu. 


Pathogen ni lah juga yang menyebabkan kita dijangkiti penyakit. Jadi kalau dijangkiti penyakit, maknanya pathogen terlalu banyak dan 'Askar' kita lemah.

Bukan senang nak maintain supaya Immune System berada dalam keadaan yang baik. Supaya 'Askar' sentiasa bertenaga dan kuat. Banyak faktor seperti pemakanan moden yang tidak sihat, persekitaran, penggunaan bahan kimia berbahaya dalam produk harian yang kita gunakan yang menyebabkan 'Askar' kita tidak sihat, tidak bertenaga.

Jadi sebab tu lah kita kena boost Immune System kita. Jaga pemakanan tu sangat penting. Di samping tu Jiha juga amalkan dua ni iaitu VIVIX & NUTRIFERON.



Vivix membantu mempertingkatkan TENAGA SEL. Jadi 'Askar' kita sentiasa bersedia. Bertenaga untuk melawan pathogen. Bila 'Askar' ni sense je ada Pathogen, dia akan segera signal kat rakan 'Askar' dia yang lain dan ramai-ramai akan pergi menyerang si Pathogen tu hahahahahaha.

Nutriferon pun adalah satu-satunya Interferon semulajadi. Interferon membantu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan immune system dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh Pathogen ni.

Jadi kalau asek tak sihat tu, maknanya immune system memang berada dalam keadaan yang lemah. Jiha suggest amalkan lah dua supplement yang sangat best ini iaitu Vivix dan Nutriferon. Banyak sangat manfaat nya. Menyokong kesihatan seluruh tubuh badan kita.

Untuk info lanjut dan pembelian. Boleh hubungi Jiha ye 


Whatsapp 0123807024

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies