Kenapa Sel Kanser Semakin Merebak?

March 06, 2017

'Unplanned cell death' boleh mengakibatkan kanser dan menyebabkan sel kanser merebak dengan lebih cepat. Bagaimana ianya terjadi dan adakah cara untuk mengatasi dan mengelakkan sel kanser dari merebak?


Manusia memang akan ada sel mati. Cukup cycle nya, sel tu akan mati secara semulajadi. Ini dipanggil 'planned death' atau pun apoptosis. Proses ini perlu supaya sel baru yang baik dapat dihasilkan.


Tetapi ada kematian sel yang tidak dirancang , 'unplanned death' ataupun nama saintifiknya Necrosis.
Sel mati tidak dirancang ni apabila kita mengalami kecederaan, trauma, radiasi, radikal bebas, toksin, bahan kimia berbahaya. Bila sel mati secara Necrosis ini, ianya dipercayai akan menghasilkan molekul yang berbahaya dan boleh mengakibatkan kesan buruk seperti tumor dan kanser.

Dalam erti kata mudah, bila sel mati bukan secara semulajadi, sel itu akan rosak dan boleh manjadi sel kanser. Sel baru yang terhasil akan meniru sel kanser ini dan proses tu di duplikasi menyebabkan badan kita ni penuh dengan sel kanser. Ini lah penyebab sel kanser cepat merebak. Pesakit kanser mengalami keradangan. Dan seringkali kita dengar tahap kesihatan pesakit kanser merosot dengan cepat.

Vivix, perlindungan untuk sel anda


Vivix bersifat anti-keradangan dan membantu membaiki sel, memberi tenaga kepada sel supaya immune system akan lebih kuat, dan meningkatkan prestasi fungsi sel. Landmark Study mengenai Telomere menunjukkan Vivix terbukti memanjangkan Telomere. Telomere yang panjang penting untuk pesakit kanser. Baca lebih lanjut di sini -- > http://bit.ly/Telomere_Kanser

'Happy cells happy life'

Testimoni Vivix dan Kanser

Bekas pengacara NTV7, Law Chu Hian merupakan bekas pesakit kanser. Beliau telah mengamalkan Vivix dan vitamin lain dari Shaklee untuk memastikan khasiat yang diperlukan beliau mencukupi. Jom lihat gambar beliau. Sihat dan nampak lebih muda.


Sekiranya anda ingin ikhtiar dengan Vivix, untuk tahu info lanjut dan pembelian supplement Shaklee boleh hubungi saya di --> Whatsapp 0123807024 (Najihah Razali)

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies