Skip to main content

Bagaimana memilih Supplement? Yang ada Landmark Study

Assalammualaikum,

Ramai yang dah sedar kepentingan mengambil food supplement sekarang. Tapi bagaimana pula nak memilih supplement yang bagus, berkesan dan selamat. Satu tips yang Jiha nak kongsikan ialah, pilih supplement dari company yang ada buat Landmark Study.Teruskan membaca kalau nak tahu apakah Landmark Study.


Ada seorang doktor ni, dia nak la buat kajian betul tak makan supplement ni beri kesan buruk. Beliau ialah Doctor Gladys Block, terkenal dalam nutritional research dan epidemiologi.

Beliau telah approach beberapa company supplement untuk buat study ni, tapi satu company pun tak berani nak join. Sebab result study akan di publish samada ianya baik atau buruk. Habis lah kan kalau vitamin dia tak berkualiti, kemudian dicanangkan pulak. Takde la orang nak beli.

Kemudian Dr. Gladys Block approach pula CEO Shaklee iaitu Roger Barnett. Sepertimana company lain, Roger Barnett pun takut juga. Dah la masa tu dia baru je beli company Shaklee. Lepas tu nak buat pendedahan macam ni pulak. Tapi dia take it as a challenge. Lagipun dia memang sudah yakin juga dengan Shaklee sebab anak dia sendiri yang ada asthma, kesihatan semakin baik selepas guna produk Shaklee. Tu la dia beli Shaklee.

Landmark Study ni, Dr Gladys Block buat kajian terhadap 3 golongan iaitu


1. Yang memang tak makan supplement (Biru)
2. Yang makan supplement brand lain (Merah)
3. Yang makan supplement Shaklee. (Hijau)

Dan dari hasil kajian ini, memang betul la dakwaan para doktor yang suruh berhenti makan supplement, sebab risiko untuk dapat penyakit seperti DIABETES, HEART DESEASE, STROKE, HEART ATTACK lebih tinggi daripada orang yang tak makan supplement langsung.

TETAPI, keputusan membuktikan yang golongan yang makan supplement Shaklee, risiko untuk dapat penyakit berbahaya sangat sikit.

Jadi tak boleh pukul rata kata semua supplement tak elok. Sebab supplement SHAKLEE telah terbukti berkesan dan berkualiti.



Jadi kalau anda ada makan supplement brand lain, bertukarlah kepada SHAKLEE. Sebab memang dah terbukti. Supplement brand lain takde satu yang berani nak buat Landmark Study ni.

Kalau anda tak makan supplement pulak, hanya bergantung Real Food, fikir betul2, tengok graf ni, risiko dia tetap tinggi juga walaupun tak makan supplement brand lain.

Lengkapkan nutrisi harian utk keperluan badan dengan supplement SHAKLEE.

Nak dapatkan produk Shaklee beserta konsultasi, boleh hubungi Jiha

Whatsapp
0123807024


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…